Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Assyriska FF hoppas på Martin Lorentzson: "Det är en dröm"

Publicerad: 2020-02-05 12:10 Övriga Sverige

Martin Lorentzson lämnade Örebro SK efter förra säsongen. Nu drömmer hans gamla klubb Assyriska FF om en värvning.

Martin Lorentzson, 35, fick sitt genombrott i Assyriska FF. Därifrån flyttade högerbacken till AIK.

De senaste säsongerna har han varit i Örebro SK, men är just nu klubblös.

LT-sporten rapporterar att Lorentzson nu tränar med Assyriska FF, som numera huserar i division 2, och även spelat en träningsmatch.

– Just nu är han bara med oss för att hålla igång. Han bor i Södertälje och känner till klubben väl, så det är inte mer än en kompisrelation för tillfället, säger Assyriskas sportchef Stefan Batan till LT-sporten och fortsätter:

– Han har tränat några pass med oss så vi har en dialog med honom. Ifall att möjligheten skulle öppna upp sig för att han vill spela fotboll i Södertälje så har jag varit tydlig med att vi vill vara ett alternativ för honom.

Batan hymlar inte om att det vore en drömvärvning för Assyriska.

– Det är en dröm som vi fortfarande håller vid liv, så länge han inte skriver på för någon annan klubb. Han bor fortfarande i Södertälje och letar efter något som ska klaffa med familjen och så vidare. Så jag tror inte han hoppar på vad som helst bara för att en elitklubb skulle vara intresserad. Så det finns fortfarande en möjlighet att han kommer spela fotboll i Södertälje igen, säger sportchefen till LT-sporten.

Lorentzson betonar att han ännu inte tagit något beslut om framtiden. 35-åringen förklarar att han helst fortsätter på elitnivå.

– Det optimala hade såklart varit att spela på lite högre nivå några år till. Men jag har kommit till en punkt i min karriär där man måste tänka till lite extra innan man gör ett val. Det måste vara värt tiden man lägger ner, och ju högre upp man spelar desto mer tid måste man ju såklart lägga ner. Det är ett speciellt läge i livet där jag måste tänka mer långsiktigt än vid mina tidigare klubbval med tanke på familjen och så vidare, säger han till LT-sporten.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com