Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

AIK har ingen guldtrupp - enligt Norling

Publicerad: 2020-02-05 11:02 Allsvenskan

Rikard Norling känner inte att truppen är tillräckligt bra för att satsa på SM-guld, men tror inte att AIK kommer mer spets.

Det är i podcasten Vår Värld som AIK-tränaren Rikard Norling berättar att han just nu inte har spelarmaterialet för att vinna SM-guld den här säsongen.

– Så är det. Satsningen är inte densamma som 2018. Då var det så att du kunde säga: "Du ska ta SM-guld" och jag kunde svara: "Ja, det har ni rätt att kräva av mig". Där är det en skillnad. Vi har inte samma slagkraftighet i truppen. Punkt. Men, därmed inte sagt att jag inte har samma driv att vinna mästerskapet, säger han i podden enligt Fotbollskanalen.

Norling räknar inte heller med att Solnaklubben kommer plocka in fler spetsspelare innan fönstret stänger.

– Jag tror inte vi ska förvänta oss det med de begränsade möjligheterna som finns. Och skulle det vara så att det kommer in spelare så tror jag mer att det bygger på att någon går ut (lämnar) och frigör (utrymme). Men då kommer inte det handla om stora summor. Då blir det att vi får försöka ersätta med någon vi tror kan utvecklas. Så är det, säger Norling i Vår Värld enligt Fotbollskanalen.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com