Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Ísak Bergmann Jóhannesson avslöjar - nobbade Juventus

Publicerad: 2020-02-03 23:35 Allsvenskan

IFK Norrköpings jättetalang Ísak Bergmann Jóhannesson berättar att han tackade nej till bland annat Juventus innan flytten till Sverige.

Ísak Bergmann Jóhannesson, 16, lämnade isländska ÍA Akranes för allsvenska IFK Norrköping inför 2019.

Talangen fick göra ett allsvenskt inhopp förra säsongen. Nu berättar islänningen för Fotbollskanalen att han nobbade flera klubbar för Norrköping.

– Det var några stora klubbar i Europa. Men det var inte många som ville köra med mig i A-lagstruppen utan i U21 eller i U19. Det var Juventus, FC Köpenhamn, Bröndby, Borussia Mönchengladbach, ja det var flera lag. Så det var den största anledningen till att jag valde Norrköping, säger han till sajten:

– Jag tror att om man ska utvecklas som spelare så måste man ta A-lagsspel så fort man kan, fortsätter Bergmann Jóhannesson.

Inför den här säsongen hoppas 16-åringen på mer speltid.

– Det har varit ett bra första år. Jag har utvecklats mycket som spelare och framför allt som människa. Jens Gustafsson har varit jättebra och styrketränaren Marcus Falk Olander har jobbat väldigt bra med mig. Jag fortsätter att ta nästa steg nu här och ska ta mina minuter som kommer och försöka göra det bra, säger Bergmann Jóhannesson till Fotbollskanalen.

Islands förbundskapten Erik Hamrén har hyllat Bergmann Jóhannesson - som han menar har rätt attityd.

– Jag har bra mentalitet. Det är min största styrka. Det måste man ha om man ska gå långt. Sedan kommer talang och teknik. Jag fortsätter att jobba med mentaliteten, och det är bra att höra att han säger så, säger 16-åringen till Fotbollskanalen.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com