Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Svenskarna som kan byta klubb under Deadline Day

Publicerad: 2020-01-31 00:01 Utlandsproffs


De flesta transferfönster i Europa stänger i dag. Det är fortfarande flera svenskar som kan byta klubb.

Fotbolltransfers.com listar några av de svenska utlandsproffsen som kan röra på sig innan transferfönstret stänger, men också en del heta spelare i Allsvenskan som är eftertraktade.

Utlandsproffs:

Robin Olsen, 30, målvakt, Roma
Klubbar som visar intresse: Parma.
Kommentar: Alessio Cragno är tillbaka efter skada och petade svensken i förra omgången. Har därför ryktats om att Olsen kan bryta sitt låneavtal med Cagliari för att lånas ut på nytt. Har spekulerats om Parma, men de har gjort klart med en annan målvakt. Finns nog ändå en chans att 30-åringen rör på sig. 

Oscar Hiljemark, 27, mittfältare, Genoa
Klubbar som visar intresse: FC Midtjylland.
Kommentar: Är utlånad till ryska Dynamo Moskva, men får inte regelbunden speltid. Har främst talats om en flytt till danska ligaettan FC Midtjylland.

Mikael Ishak, 26, anfallare, Nürnberg
Klubbar som visar intresse: Hajduk Split, Dynamo Dresden och Paderborn.
Kommentar: Har tappat sin plats i startelvan. Utöver det får anfallaren göra få inhopp och har öppnat för en flytt. Ishak sitter dock på ett utgående kontrakt och kan vänta till sommaren för att lämna som bosman. Paderborn har tidigare bekräftat sitt intresse.

Alexander Milosevic, 28, försvarare, kontraktslös
Klubbar som visar intresse: Partizan Belgrad och Göztepe.
Kommentar: Bröt med Nottingham i höstas och har tränat med AIK på sistone. Mittbacken väntas dock göra klart med en ny klubb inom kort. Serbien och Turkiet har pekats ut som troliga destinationer.

Martin Olsson, 31, försvarare, kontraktslös
Klubbar som visar intresse: West Bromwich.
Kommentar: Vänsterbacken har varit klusslös sedan i somras och har tränat med WBA på sistone. Finns en rätt stor chans att Olsson till slut skriver på för Championshipklubben.

Marcus Olsson, 31, mittfältare, kontraktslös
Klubbar som visar intresse: Ingen info.
Kommentar: Har likt tvillingbrorsan varit klubblös sedan i somras. Det har varit tyst om Olsson, men är givetvis på klubbjakt och kan bli aktuell för klubbar, i synnerhet i England.

Pontus Dahlberg, 21, målvakt, Watford
Klubbar som visar intresse: Ingen info.
Kommentar: IFK Göteborgs tidigare målvakt har varit tydlig med att han vill lämna på lån för att få speltid. Det har dock varit tyst om Dahlberg gällande vilka intressenter som finns. 

Jimmy Durmaz, 30, mittfältare, Galatasaray
Klubbar som visar intresse: Besiktas och Kayserispor.
Kommentar: Flyttade tillbaka till Turkiet i somras, men får ingen vidare speltid. Flera seriekonkurrenter visar intresse för yttermittfältaren.

Felix Beijmo, 21, försvarare, Werder Bremen
Klubbar som visar intresse: FC Midtjylland, Malmö FF.
Kommentar: Bundesligaklubben har varit tydlig med att högerbacken inte ingår i planerna. Beijmo får tills vidare träna med U23-laget i väntan på ny klubbadress. MFF har öppnat för att behålla spelaren, som var inlånad under hösten. Men även danska Midtjylland pekas ut som ett alternativ.

Riccardo Gagliolo, 29, försvarare, Parma
Klubbar som visar intresse: Cagliari och Bologna.
Kommentar: Den svenske landslagsbacken fortsätter imponera i Parma. Har kopplats ihop med Cagliari och Bologna senaste dagarna.

Johan Larsson, 29, försvarare, kontraktslös
Klubbar som visar intresse: FC Midtjylland, IF Elfsborg.
Kommentar: Kontraktet med Bröndby har löpt ut och parterna är ännu inte överens om en förlängning. Kopplas nu ihop med rivalen Midtjylland. Även Elfsborg vill värva tillbaka högerbacken, men det svenska fönstret är öppet ett bra tag till.

Allsvenskan:

Muamer Tankovic, 24, anfallare, Hammarby IF
Klubbar som visar intresse: AEK Aten och Hannover 96.
Kommentar: Kontraktet löper ut i sommar. Sista chansen för Hammarby att sälja sin stjärna. Var så gott som klar för Genoa i höstas, men affären sprack i sista stund. Nu placeras Tankovic främst i AEK Aten och Hannnover 96.

Nils Fröling, 19, anfallare, Kalmar FF
Klubbar som visar intresse: FC Basel, AZ Alkmaar, Udinese och Malmö FF.
Kommentar: Kalmars sportchef har bekräftat att det finns gott om intresse och att det kan bli en försäljning, utan att avslöja vilka som vill ha talangen. Det har dock ryktats om FC Basel, AZ Alkmaar, Udinese och Malmö FF.

Armin Gigovic, 17, mittfältare, Helsingborgs IF
Klubbar som visar intresse: Wolverhampton, CSKA Moskva och Amiens.
Kommentar: Jättetalangen har tidigare bekräftat intresse från klubbarna Wolverhampton, CSKA Moskva och Amiens. Helsingborg i sin tur har medgett att de försöker förlänga med 17-åringen, men betonat att en försäljning inte är uteslutet.

Jake Larsson, 21, mittfältare, Örebro SK
Klubbar som visar intresse: Ludogorets, Brescia och Wolverhampton.
Kommentar: Fick sitt stora genombrott förra säsongen. I dagarna kom uppgifter om att bulgariska Ludogorets visar konkret intresse för den offensiva yttern.

Omar Eddahri, 29, anfallare, kontraktslös
Klubbar som visar intresse: Bnei Yehuda och Heilongjiang Lava Spring.
Kommentar: Bröt nyligen med GIF Sundsvall och har tidigare bekräftat möten med israeliska Bnei Yehuda och kinesiska Heilongjiang Lava Spring. Men inget är klart.

Alexander Kacaniklic, 28, mittfältare, Hammarby IF
Klubbar som visar intresse: Ajax och Besiktas.
Kommentar: Fick fart på karriären igen förra säsongen och har medgett att han gärna flyttar utomlands igen. Den tidigare landslagsyttern har placerats i bland annat Besiktas och Ajax.

Sead Haksabanovic, 20, mittfältare, IFK Norrköping
Klubbar som visar intresse: West Ham, Fiorentina.
Kommentar: Imponerade förra säsongen. Är inlånad från West Ham - som har möjligheten att avbryta lånet innan fönstret stänger i England. 20-åringen har även kopplats ihop med Fiorentina.

Utländska spelare i Allsvenskan:

Fidan Aliti, 26, försvarare, Kalmar FF
Klubbar som visar intresse: Atalanta.
Kommentar: Landslagsmannen från Kosovo har kopplats ihop med italienska toppklubben Atalanta. Själv har han medgett att det finns intresse från utlandet, utan att gå in på specifika klubbar.

Fouad Bachirou, 29, mittfältare, Malmö FF
Klubbar som visar intresse: Galatasaray, Besiktas och Vancouver Whitecaps.
Kommentar: Fransmannen kopplas ständigt ihop med en flytt då han är en av MFF:s viktigaste spelare. Det har främst funnits intresse från Turkiet och MLS. Fönstret i USA är dock öppet ett tag till.

Alhassan Yusuf, 19, mittfältare, IFK Göteborg
Klubbar som visar intresse: Wolverhampton och Sheffield United.
Kommentar: En av IFK Göteborgs absolut viktigaste spelare och största tillgångar. Har tidigare bekräftat att Wolverhampton försökt värva honom. I dagarna kom uppgifter om att Sheffield United lagt ett bud.

Enoch Kofi Adu, 29, mittfältare, AIK
Klubbar som visar intresse: Intresse från Kina.
Kommentar: AIK har öppnat för att sälja eftersom Ebenezer Ofori värvats tillbaka. Kofi Adu kopplas främst ihop med kinesiska klubbar. Det kinesiska fönstret är dock öppet drygt en månad till.

Naramsin Staifo
naramsin.staifo@fotbolltransfers.com