Foto: Bildbyrån

Officiellt: Rasmus Jönsson klar för Wolfsburg

Publicerad: 2011-08-29 14:47 Allsvenskan


Helsingborgs IF bekräftar på sin officiella hemsida att den 21-årige anfallstalangen Rasmus Jönsson säljs till Bundesligaklubben Wolfsburg. Flytten till Tyskland sker omedelbart.

Tidigare i sommar såldes skyttekungen Alexander Gerndt. Nu försvinner nästa anfallare. Rasmus Jönsson är klar för Wolfsburg.

Tränaren Felix Magath ville värva Rasmus Jönsson redan i vintras. Då var det till Schalke. Numera är Magath tränare för Wolfsburg.

– Det är en trygghet för Jönsson att det är samme tränare, det visar att han vill satsa på Rasmus. Rasmus har varit oerhört lojal och ärlig mot oss hela tiden och vi kan bara önska honom lycka till i Tyskland, säger sportchefen Jesper Jansson till klubbens hemsida.

Rasmus Jönsson hann med fyra säsonger i Helsingborgs IF. Anfallaren gjorde totalt 27 mål och 20 assist på 97 allsvenska matcher. Och han är nöjd med att få spela i Bundesliga.

– HIF har betytt mycket för mig, jag har allt att tacka klubben och fansen för min framgång. Att HIF ger mig den här chansen är jag oerhört tacksam för och den är allt för bra att tacka nej till. Det är en av Europas bästa ligor. Jag hoppas att jag i framtiden får chansen att spela för HIF igen, säger Rasmus Jönsson till Helsingborgs hemsida.

Helsingborgs IF har under sommaren tappat flera viktiga spelare, bland annat Alexander Gerndt, Marcus Nilsson och Peter Larsson.

– Vi får inte glömma att vi lever i den verklighet vi gör. Vår strategi är att utveckla talanger för att sedan låta dem gå vidare i karriären, samtidigt ska vi komma ihåg att vi är en del av näringskedjan i Europa, säger HIF:s klubbdirektör Paul Myllenberg.

– Vi jobbade hårt för att sälja nu och sedan låta Rasmus gå efter säsongen men det var inte ett alternativ för köparen. Rasmus hade samtidigt en stark önskan att få komma till Bundesliga och var mån om att vi skulle få betalt, fortsätter han.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com