Foto: Daniel Stiller/Bildbyrån

Häckens besvikelse: "Nu är Paulinho en konkurrent"

Publicerad: 2020-01-24 19:35 Allsvenskan

Häckens sportchef Sonny Karlsson hymlar inte om att han är besviken på Paulinho - som skrivit på för Hammarby.

Hammarby IF presenterade den brasilianske anfallaren Paulinho tidigare i dag.

Han ersätter Nikola Djurdjic - som flyttat till Kina. Paulinhos tidigare klubb BK Häcken är inte särskilt glada.

– Vad säger man om det? Det är lite tråkigt att han går till dem. Vi var ganska snabbt på när det bröts i Israel och sa att vi kan vara med och hjälpa till. Vi förstod att han blivit skadad igen. Och vi hade gett ett bra förslag till honom. Och då gör ju det att när han väljer Hammarby så väljer han att gå till en annan klubb från den som han har varit i under nio års tid. Och det har han all rätt att göra, men från och med nu är han en konkurrent, säger sportchefen Sonny Karlsson till Fotbollskanalen.

Sonny Karlsson hymlar inte om att han är besviken.

– Det är klart att det finns en besvikelse. Vi har valt att inte vara med på de här nivåerna som Hammarby har kommit med. Det är modigt av dem att göra på det sättet, säger han till Fotbollskanalen.

Häcken har inte längre några planer på att kontakta Paulinho.

– Nej, det finns ingen anledning till det, säger Karlsson till Fotbollskanalen.

33-åringens agent Reynaldo Leroux kommenterar övergången.

– Situationen är väldigt enkel. De var i kontakt med oss. De gjorde vad de kunde, men Paulinho tänkte mycket på familjen och just kontraktet Hammarby gav visade att de vill ha honom. Vi hade väldigt kort tid på oss att bestämma oss, säger Leroux till Fotbollskanalen.

– Hammarby hade precis sålt en spelare så tajmingen var bäst här, fortsätter han.

Paulinho är tydlig med att hans känslor för Häcken kvarstår.

– Vissa spelare (i Häcken) har redan skickat meddelanden till mig och sagt ”lycka till, det kommer kännas konstigt att möta dig”. Alla supportrar kommer inte förstå det här, och kanske inte acceptera det, säger han till Fotbollskanalen.

– Jag vill vara tydlig med en sak, så att alla förstår, och det är att Häcken finns i mitt hjärta. Det här förändrar ingenting för mig. Jag kommer alltid ha den respekten som jag har för klubben, fortsätter 33-åringen.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com