Foto: Lee Smith/Bildbyrån

Klopp om Henderson: "Förra säsongen var han exceptionell"

Publicerad: 2020-01-23 20:26 England

Kapten hos de regerande europeiska mästarna och framröstad till Englands bästa spelare 2019. Jürgen Klopp är mer än nöjd med Jordan Henderson.

När Steven Gerrard lämnade Liverpool 2015 blev Jordan Henderson, 29, ny kapten den efterföljande säsongen.

I takt med att Liverpool började skörda framgångar under Jürgen Klopp avtog så småningom kritiken mot Henderson och mittfältaren fick äntligen upprättelse, menar Klopp.

– Jag tycker att hans förra säsong var exceptionell. Han tog stora, stora steg. Många bra matcher, som inte alltid sågs som bra matcher (av delar av fansen). Jag insåg inte det, så jag tackar Gud att någon sa det till mig, så att jag kunde hjälpa honom att bedöma de här sakerna på rätt sätt, säger tysken enligt Daily Mirror.

– När det kommer till Jordan, så läser jag inte vad som skrivs i tidningarna, men jag hör att folk inte är nöjda med det ena eller det andra, och då kan jag reagera på det. Om jag spolar tillbaka fyra och ett halvt år när jag kom hit, var det "Hendos" första år som kapten efter Steven Gerrard. Jag har alltid sagt det, det är det mest otacksamma jobbet i världen. Folk kanske var tvungna att bli vana vid det, att någon som inte är Steven Gerrard bär kaptensbindeln och han hade inte fått den kredden som han förtjänade.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com