Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

IFK Göteborg om Erikssons flytt - och behovet av en mittback

Publicerad: 2020-01-23 20:10 Allsvenskan

Sebastian Eriksson är klar för italienska Genoa. IFK Göteborgs sportchef Kennet Andersson ger sin syn på övergången - och behovet av att värva en mittback.

Under torsdagen stod det klart att Sebastian Eriksson, 30, lämnar IFK Göteborg för att återvända till Serie A - den här gången till Genoa.

I en intervju med Fotbollskanalen uttalar sig sportchefen Kennet Andersson om mittfältarens övergång.

– Det är naturligtvis jättehäftigt för honom och vi är superglada för hans skull, verkligen. Det har varit en hel del spelare på tal under året där klubbar är intresserade, det finns intresse för våra spelare. Sen kanske inte Sebastian låg först i kö där, men det är ju smickrande att folk hör av sig till oss och att klubbar hör av sig till oss och att det finns ett så pass stort intresse för våra spelare. Det ser vi som positivt, säger Andersson till sajten.

Sportchefen ser inte ett lika stort behov av att ersätta Eriksson på mittfältet som att hitta en ny mittback, en position där André Calisir och Kristopher Da Graca är de enda som finns att tillgå.

– Det är ingenting som vi försökt hålla på, inte på något sätt. Vi har två mittbackar som är hela och friska och det är ganska tunt för att hålla en hel säsong. Sen har vi Rasmus Wikström (korsbandsskadad) som kommer tillbaka men det är klart att på den positionen tittar vi naturligtvis, säger han till Fotbollskanalen.

På frågan om vilken mittbackstyp som "Blåvitt" är ute efter svarar Andersson:

– Det känns bara dumt att säga någonting. Vi har inte den lyxen att vi kan titta på alla parametrar. Utan vi kollar först och främst på fotbollsspelaren och sen kollar vi vad vi har för lyx kvar att kunna använda gällande personlighet och ålder. Vi vill ha en som passar in, som alla tycker passar in i IFK Göteborg anno 2020.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com