Foto: Andrew Yates/Bildbyrån

Wright: "Då blir det svårt för Arsenal att behålla Martinelli"

Publicerad: 2020-01-21 10:45 England

Den tidigare anfallsstjärnan Ian Wright tror det blir svårt för Arsenal att behålla Gabriel Martinelli om hans utveckling fortsätter i samma takt.

Arsenal värvade Gabriel Martinelli, 18, inför den här säsongen. Den brasilianske anfallstalangen kostade 6 miljoner pund.

Stortalangen har redan visat upp fina kvalitéer och hyllats av bland annat Jürgen Klopp, Mikel Arteta och Pierre-Emerick Aubameyang.

Arsenals tidigare stjärna Ian Wright är också imponerad av Martinelli och tror att klubben kommer få kämpa för att behålla honom.

– När du ser honom kan du se att det finns en hunger och en beslutsamhet. Jag har varit i kontakt med honom via sms, man kan se att allt han vill göra är att göra bra ifrån sig. Han är så hungrig. Jag tror att det bara är Jadon Sancho som tonåring som har gjort fler mål än honom i de fem bästa ligorna så han är någon som definitivt har något i sig, säger han till BBC Radio 5 Live.

– Vi har tur att ha honom och om han fortsätter att utvecklas som han gör kommer det att bli mycket svårt att behålla honom. Om de kan skapa chanser, sättet han rör sig i boxen, kommer han att göra mål och det är vad vi behöver koncentrera oss på med Arsenal, göra fler mål och skapa fler chanser, fortsätter Wright.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com