Foto: Bildbyrån

Daniel Amartey och Imoro Adam till Djurgården

Publicerad: 2011-08-27 12:42 Allsvenskan


Djurgårdens IF har två ghananer på plats. Den ena, Imoro Adam, har skrivit på ett korttidskontrakt. Daniel Amartey, 16, är för ung för att skriva på ett avtal, men där har klubben förköpsrätt.

Båda spelarna är i Sverige nu och tränar med Djurgårdens IF. De kommer närmast från Inter Allies FC i Ghana.

Imoro Adam har skrivit på ett tvåmånaderskontrakt med Djurgårdens IF, enligt klubbens hemsida. Han ska främst spela med U21-laget.

– Det finns många bra spelare och talanger i Ghana. Magnus Pehrsson var där och såg mig i en turnering och sedan fick jag en förfrågan om jag ville komma hit till Stockholm, säger Imoro Adam till Djurgårdens hemsida.

- Nu är jag här för att visa vad jag kan och jag kan försäkra att jag och Daniel kommer att göra allt vi kan och arbeta mycket, mycket hårt, fortsätter han.

Djurgårdens IF har inte skrivit något kontrakt med 16-årige Daniel Amartey. Han ska träna med laget under en månad och kommer att återkomma fler gånger. Klubben har en förköpsrätt när han fyller 18 år.

- Jag har sällan sett en så ung spelare med såna egenskaper som han visar, säger tränaren Magnus Pehrsson på klubbens hemsida.

Magnus Pehrsson berättar vidare att det kan komma fler nyförvärv inom kort.

- Vi har några dagar kvar på fönstret. Vi får se om vi kan lyckas med något. Vi jobbar för fullt med att ta fram alternativ, berättar han.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com