Foto: Charles Platiau/Bildbyrån

Mbappé: "Liverpool är en maskin - de var mina idoler"

Publicerad: 2020-01-21 09:35 Övriga Europa

Paris Saint-Germains stjärna Kylian Mbappé hymlar inte om att han beundrar Liverpool och avslöjar sina idoler.

Liverpool har ännu inte förlorat i Premier League den här säsongen och toppar ligan överlägset.

Kylian Mbappé har tidigare kopplats ihop med regerande Champions League-mästarna. Nu hyllar han laget.

– Vad Liverpool gör just nu är fantastiskt. De är som en maskin, de har hittat en rytm och är som "vi spelar igen, vi spelar igen". De har förlorat noll matcher. När du tittar på (dem) tror du att allt är enkelt men det är inte lätt, säger 21-åringen till BBC Sport och fortsätter:

– Killarna är fokuserade, de spelar match var tredje dag och de vinner, de vinner, de vinner. Nu är problemet att alla tittar på Liverpool och alla tittar på vad vi kan göra mot dem, så nu måste de visa att de är starka igen, men det är ett mycket bra lag med en mycket bra manager.

Real Madrid är den klubb som visar störst intresse för Mbappé. Men anfallaren betonar att han är lycklig i Paris Saint-Germain.

– Alla pratar om det - när jag var ung pratade jag också om det. Men nu är jag en spelare och jag vet att det inte är rätt tid. Vi är i januari - det är pengarnas tid på säsongen. Tänk dig att jag svarar på din fråga och säger något. Alla kommer att prata om det och det är inte bra för PSG, säger Mbappé och fortsätter:

– Nu är jag med PSG och jag är 100 procent med klubben. Jag vill hjälpa klubben att växa den här säsongen, att vinna många titlar, så för mig är det inte bra att prata om (min framtid). Jag tänker på klubben eftersom klubben hjälpte mig. Jag kom hit vid 18. Jag var en talang men jag var ingen superstjärna. Nu är jag en superstjärna, tack vare PSG och det franska landslaget. Jag måste hålla mig lugn och vara fokuserad på PSG. Efter det, i slutet av säsongen, får vi se. Men nu är jag fokuserad på mitt spel.

21-åringen berättar också vilka hans idoler var som barn.

– Nå, jag har haft faser. Till en början, som ett barn, var det Zidane. Om du är en pojke och fransk är din idol Zidane. Efter det var det Cristiano (Ronaldo) och jag har haft tur nog att möta honom. Sedan var det brasilianska Ronaldo för sättet han spelade, säger Mbappé

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com