Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån

Officiellt: Brorsson förlänger med Malmö och lånas ut till Esbjerg

Publicerad: 2020-01-20 20:02 Allsvenskan

Malmö FF har skrivit nytt kontrakt med Franz Brorsson. Mittbacken lånas samtidigt ut till danska Esbjerg fB.

Malmö FF meddelar på sin officiella hemsida att Franz Brorsson, 23, förlängt sitt kontrakt över säsongen 2021.

Samtidigt står det klart att mittbacken lånas ut till danska klubben Esbjerg fB fram till 30 juni.

– Franz har varit otursdrabbad med skador och han har ett tufft år bakom sig. För att komma in i konkurrensen igen här i MFF vill han få regelbunden speltid på hög nivå. Efter samtal med Esbjerg tror vi att det finns goda möjligheter till det i deras miljö, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson till hemsidan och fortsätter:

– Franz har visat vid många tillfällen vilken kapacitet han har. Han har ett internationellt snitt med sin fart och sitt duellspel, vilket är viktigt i dagens fotboll. Vi ville undvika att hamna i en situation där han återvände till oss med ett halvår kvar på kontraktet och därför känns det bra för alla parter med en förlängning.

Franz Brorsson är också nöjd med lösningen.

– Det känns som en bra överenskommelse för alla inblandade. Jag ser fram emot att komma till Esbjerg och jag ska ge allt för att hjälpa dem. Det blir spännande att komma till Danmark och testa på spel i deras liga. Förhoppningsvis får jag mycket speltid och kan komma igång ordentligt igen efter mina skador, säger han till hemsidan.

– Samtidigt är det roligt att förlänga ett år med Skandinaviens bästa klubb just nu. Det är en trygghet och en morot att jag fortsatt tillhör MFF. Målet är förstås att göra bra ifrån mig i Danmark så att jag stärker mina chanser till spel i MFF igen när jag återvänder, fortsätter mittbacken.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com