Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån

AIK öppnar för att sälja Kofi Adu: "Inte en onaturlig tanke"

Publicerad: 2020-01-18 20:16 Allsvenskan

Ebenezer Ofori är tillbaka i AIK. Då kan Enoch Kofi Adu lämna i vinter. Sportchefen Björn Wesström utesluter inte det i varje fall.

Enoch Kofi Adu uppgavs vara aktuell för en flytt till Kina i höstas, men blev kvar säsongen ut.

Nu har AIK värvat tillbaka Ebenezer Ofori från tyska Stuttgart.

Kofi Adu sitter nu på ett kontrakt som löper ut efter kommande säsong. En försäljning i detta fönster kan dock bli aktuellt.

– Det får vi se. Vi ska ha en köpare om vi ska sälja och där är vi inte än. Det är klart att det inte är helt onaturligt att tänka den tanken, att det är spelare som konkurrerar på kanske liknande positioner. Samtidigt kan man aldrig få för många bra spelare i en trupp, säger sportchefen Björn Wesström till Fotbollskanalen.

29-åringen är dock inställd på att stanna i AIK.

– Jag stannar. Jag har ju kontrakt, säger Kofi Adu till Fotbollskanalen.

Björn Wesström öppnar dessutom för fler AIK-värvningar den här vintern.

– Vi får se. Vi ska hålla antalet (spelare i truppen) på en nivå så att det finns en logisk chans att konkurrera. Det är också viktigt, att alla känner sig delaktiga i det vi håller på med. Så att man inte blir någon sorts träningsspelare bara. Det ska finnas en logik i att man är med i truppen och vad rollen är. Men vi kommer inte stänga fönstret före det att förbundet gör det, säger sportchefen till Fotbollskanalen.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com