Foto: John Sibley/Bildbyrån

Higuain om tiden i Chelsea: "Jag kunde ha varit bättre"

Publicerad: 2020-01-17 15:36 Italien

Gonzalo Higuain gör ingen hemlighet av att han kunde ha presterat på en högre nivå under sin tid i Chelsea.

I januari förra året plockade Chelsea in Gonzalo Higuain från Juventus på lån.

Det blev dock ingen succé för den argentinske anfallaren, som nu berättar om sejouren.

– Jag kunde ha varit bättre, men jag tycker heller inte att jag var dålig. Sedan vann vi Europa League och nådde Champions League, vilket är fina resultat, säger han till The Telegraph och fortsätter:

– Folk förväntar sig mer av mig, men jag tycker att målfacitet var bra under den korta perioden. Om du är en duktig spelare förväntar sig folk allt av dig, men ibland glömmer de att du kommer från en annan liga, från den italienska som är helt annorlunda jämfört med Premier League.

Higuain resonerar vidare.

– Folk tar inte med i beräkningarna att jag bara spelade i Chelsea ett par månader. Jag förstår att de förväntade sig mer och det uppskattar jag eftersom det betyder att de trodde på mig. I slutändan kan jag bara säga att jag fick chansen att spela i en av världens bästa ligor.

Higuain huserar i Juventus den här säsongen, återförenad med tränare Maurizio Sarri.

Sarri basade förvisso över Chelsea under Higuains tid där, men framför allt var han tränare för Napoli när Higuain vann skytteligan där.

– Utan tvekan får Sarri ut maximalt av mig. Han ger aldrig upp, är så envis, och med mig hjälper det. Ibland hamnar vi i konflikt eftersom vi är likadana, men det är av det goda slaget. Är du inte envis nog blir du inte framgångsrik. Du blir en i mängden. Och jag är bara envis när det kommer till fotboll, säger Higuain.

Daniel Karlsson
info@fotbolltransfers.com