Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Officiellt: Marcus Bergholtz lämnar GAIS för Lindome GIF

Publicerad: 2020-01-17 12:03 Superettan

GAIS tappar sin lagkapten Marcus Bergholtz. Mittfältaren fortsätter karriären i division 1 med Lindome GIF.

GAIS meddelar på sin officiella hemsida att Marcus Bergholtz lämnar för Lindome GIF.

– Vi har fört en diskussion med Marcus under en längre tid och bollat olika alternativ. Vi försökt att få med honom i den omstart som vi vill se i GAIS medan han har känt att han behöver något av en egen omstart. Med tanke på att vi förstärkt truppen med spelare på positioner centralt i banan så har vi ändå valt att vara flexibla i denna fråga och gått med på att släppa honom till en klubb som vi inte konkurrerar med under året, säger Jonas Östergaard till hemsidan.

– I överenskommelsen finns klausuler som reglerar vad som skulle hända om Marcus gör succé och blir värvad till någon annan klubb under året. Övergången är knappast ett optimalt alternativ för GAIS men vi har valt att se till helheten och jag tror att det här kan vara en bra lösning för alla parter, fortsätter han.

Bergholtz kommenterar sin flytt.

– Jag vill tacka alla som har stöttat laget och sett den arbetsinsats som vi lagt ner, även om spelet hackat och varit tveksamt. Jag önskar er lycka till i framtiden och att alla gaisare får tillfälle att fira lite mer än vad vi kunnat bjuda på under min tid i klubben. Det finns ett så stort engagemang kring GAIS att om klubben bara får det att lossna så finns alla möjligheter för en väldigt ljus framtid – och det hoppas jag att vi kan få se redan under den kommande säsongen, säger han.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com