Foto: Bildbyrån

Därför kan De Ligt stanna i Juventus minst till 2021

Publicerad: 2020-01-16 18:11 Italien

Matthijs de Ligt har haft en tuff start i Juventus och ryktas redan bort. Men det finns en viktig detalj som kan hindra honom.

Juventus vann dragkampen om den holländske landslagsbacken Matthijs de Ligt - som jagades av flera storklubbar i somras.

20-åringen blev dock nyligen petad av Merih Demiral efter en medioker start på sin sejour i Italien. Nu är den turkiske mittbacken knäskadad.

Skadan på Demiral kommer troligen innebära regelbunden speltid igen för De Ligt. Men holländaren kopplas redan ihop med Barcelona - som fick nobben i somras.

Men en möjlig flytt från Juve blir troligen inte av förrän tidigast sommaren 2021. Anledningen är den nya skattelagen i Italien.

Daily Mail skriver att De Ligt enbart behöver skatta 50 procent av sin nuvarande lön på omkring 180 miljoner kronor om året.

Problemet är att för att den nya skatten ska gälla måste en spelare stanna i Italien i minst 24 månader, i annat fall får spelaren i fråga betala retroaktiv full skatt på allt han tjänat sedan ankomsten.

De Ligt skulle dock kunna flytta inom Serie A, men det är inte särskilt troligt att någon av rivalerna har råd med hans prislapp och skyhöga lön.

Enligt flera tidigare rapporter lyckades Mino Raiola förhandla in en utköpsklausul i De Ligts kontrakt. Den uppges ligga på omkring 1,5 miljarder kronor och börjar gälla 2022.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com