Foto: Dylan Martinez/Bildbyrån

Pochettino placeras i Manchester United - kommenterar framtiden

Publicerad: 2020-01-16 09:48 England


Tottenhams tidigare manager Mauricio Pochettino talar ut efter senaste ryktena om Manchester United.

The Independent skrev i går att vissa styrelseledamöter i Manchester United fortfarande anser att Mauricio Pochettino vore rätt manager för dem.

Dessa personer pushar för att argentinaren ska ersätta Ole Gunnar Solskjaer efter säsongen.

Nu uttalar sig den argentinske tränaren, som även placerats i Barcelona, om framtiden och menar att nästa jobb troligen kommer vara i Premier League eller La Liba.

– Jag hade en sådan tur att få starta min karriär som tränare i Espanyol och sedan komma till Premier League för att lära mig ett annat språk och kultur och jag är en bättre person i dag. Jag har mer kunskap och hade en fantastisk upplevelse. Premier League är Premier League, säger Pochettino till LaLigaTV.

– Fotboll föddes här i England men jag tycker att La Liga har fantastisk fotboll och fantastiska tränare. England och Spanien är de två bästa ligorna i världen, fortsätter han.

Barcelona ska ha kontaktat Pochettino innan de anlitade Quique Setién.

– Barcelona är naturligtvis ett av världens största lag. Nu med den nya tränare förväntar sig alla att han ska fortsätta med samma filosofi. Valverde gjorde ett fantastiskt jobb i La Liga och med Barcelona och det är en massiv utmaning för Quique Setien. Han visade otrolig kärlek till Johan Cruyff och Barcelona fotbollsstil, säger Pochettino.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com