Foto: Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån

Erik Israelsson kan lämna: "Flera svenska klubbar har hört av sig"

Publicerad: 2020-01-15 14:01 Utlandsproffs

Erik Israelsson är fri att lämna norska Vålerenga. Mittfältaren kan nu återvända till svensk fotboll.

Den ex-allsvenske mittfältaren Erik Israelsson, 30, ingår inte längre i Vålerengas planer och fick inte spela mycket den gångna säsongen.

– Framför allt är det tråkigt. Alla spelare vill spela. Jag fick beskedet i somras att klubben vill satsa på yngre spelare med Oslo-anknytning och andra utländska spelare. Jag räknas som utländsk spelare här, så den kvoten var full. Det är en av anledningarna till att jag inte har spelat. Nu är jag tillbaka i Oslo på försäsong. Vi har för tillfället ingen tränare, han (Ronny Deila) gick till New York (City) förra veckan, säger Israelsson till Fotbollskanalen.

Nu letar Israelsson efter en ny klubb och det finns gott om intresse hemma i Sverige.

– Ja, så är det. Flera svenska klubbar har hört av sig och min förhoppning är att det löser sig inom kort och att det är en helhetslösning för mig som spelare och familjen. Men jag har också kontrakt till sommaren, så mitt fokus är fortfarande här. Vi har som sagt ingen tränare och det kan komma in en ny tränare och fotbollen kan vända snabbt. Så länge jag inte har gjort klart med en annan klubb så kommer mitt fokus att ligga här i Vålerenga. Men givetvis förs det diskussioner via min agent med de klubbarna som har hört av sig, säger han till Fotbollskanalen.

30-åringen har konkreta anbud.

– Det finns konkreta saker på bordet som jag måste ta ställning till, säger han till Fotbollskanalen.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com