Foto: Bildbyrån

Alexander Kacaniklic: "Hajpen runt Hammarby är stor"

Publicerad: 2020-01-15 11:04 Allsvenskan

Hammarbys stjärna Alexander Kacaniklic talar ut om succéåret som varit och sina planer för framtiden.

Alexander Kacaniklic, 28, gjorde hela tio mål och åtta assist på 25 allsvenska matcher i fjol.

– 2019 var ett riktigt roligt år. Det har varit mycket nytt. Jag har fått spela i allsvenskan och i ett nytt lag. Det har varit ett bra år. Vi gjorde bra ifrån oss. Nu när man ska sammanfatta säsongen så tycker jag att vi gjorde det riktigt bra. För min del blev det väldigt bra och inför kommande år handlar det väl för Bajen om att vi inte ska klappa oss för bröstet och vara nöjda. Vi ska göra det ännu bättre, säger yttern till Fotbollskanalen.

Hammarby IF har tagit stora kliv de senaste åren.

– Det är den klubben (i Sverige) som det rör på sig mest runt. Det har hänt mycket de två-tre senaste åren. Just det kommersiella runt Hammarby just nu är otroligt stort och ser man bara till spelarna som vi har i laget och spelare som vi säkert kan locka till oss… det finns säkert många som är intresserade av att komma till oss. Hajpen runt klubben är stor. Men vi ska inte klappa oss för bröstet. Vi ska ta vara på det här nu och fortsätta utvecklas, säger Kacaniklic till Fotbollskanalen.

28-åringen har efter sin succé kopplats ihop med klubbar som Besiktas och Ajax.

– Jag gillar egentligen inte att prata för mycket om sådana grejer. Jag är en Hammarby-spelare. Jag har kontrakt i två år till. Men både du och jag vet hur fotboll fungerar, säger han till Fotbollskanalen.

Kacaniklic hymlar dock inte om att han gärna flyttar utomlands igen.

– Ja, så är det absolut. Jag är fortfarande bara 28 år. Jag tycker alla spelare ska ha de ambitionerna, att sikta så högt som möjligt med sin karriär. Det finns fortfarande hos mig. Jag har många år kvar på toppnivå. Det är väl nu jag kommer in i mina bästa år också, sägs det, säger han till Fotbollskanalen.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com