Foto: Wolfgang Rattay/Bildbyrån

Dortmund talar ut om Mario Götze om Achraf Hakimi

Publicerad: 2020-01-14 09:42 Övriga Europa

Mario Götze sitter på ett utgående kontrakt med Borussia Dortmund. Nu uttalar sig sportchefen Michael Zorc om spelarens framtid.

Tidigare rapporter har gjort gällande att den offensiva mittfältaren/anfallaren Mario Götze, 27, kommer lämna Borussia Dortmund som bosman i sommar.

Anledningen är att Dortmund vill sänka hans lön för att förlänga. Men enligt sportchefen Michael Zorc är Götzes framtid ännu inte bestämd.

– Det har ännu inte beslutats. Det är naturligtvis också fallet med honom att han vill ha fler minuter. Vi pratar med Mario, säger han till Ruhr Nachrichten.

– Jag pratade med hans pappa före jul. Jag pratade med honom igen i Marbella. Vi kommer att träffas under våren och sedan fatta ett slutligt beslut, fortsätter Zorc.

Sportchefen kommenterar även ytterbacken Achraf Hakimi, 21, som är inlånad från Real Madrid.

– Jag gillar alltid att hålla mig till fakta. Enligt kontraktet kommer han att återvända till Real Madrid i sommar eftersom hans kontrakt träder i kraft den 1 juli. Våra kontakter är med honom och Real. Naturligtvis skulle vi vilja se honom med oss längre, det är också tydligt, säger Zorc.

– Men vi kan inte påverka det själva. Jag tror Achraf vet mycket väl vilken utveckling han har tagit med oss, fortsätter han.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com