Foto: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån

Officiellt: Reijnierse blir assisterande tränare i Malmö FF

Publicerad: 2020-01-13 15:39 Allsvenskan

Malmö FF meddelar i dag att Remy Reijnierse blir ny assisterande tränare till Jon Dahl Tomasson.

Tidigare den här månaden stod det klart att Jon Dahl Tomasson tar över rodret i Malmö FF.

Nu skriver klubben på sin officiella hemsida att Remy Reijnierse, 58, blir ny assisterande. Avtalet gäller över 2022.

Sportchef Daniel Andersson kommenterar rekryteringen.

– I Remy får vi en allsidig och kompetent ledare som är duktig på att utveckla spelare. Han har en gedigen meritlista efter att ha arbetat i olika befattningar i fotbollsländer som Holland, England och Tyskland, säger han till hemsidan och fortsätter

– Han har varit på hög nivå både inom senior- och ungdomsfotboll och har dessutom mångårig erfarenhet av att leda utbildningar i Nederländerna.

Även Reijnierse uttalar sig på hemsidan.

– Jag blev väldigt glad när jag fick frågan om att komma hit. Malmö FF är en storklubb i Sverige och ett ansett namn i Europa, både idag och historiskt sett. De spelade Europacupfinal på den tiden det fortfarande hette så och jag minns även en match på 80-talet mot Ajax där Dennis Bergkamp gjorde Europadebut, säger han och fortsätter:

– Jag har haft många uppdrag som assisterande tränare genom åren och jag trivs i rollen. Det är ett varierande arbete mellan teori och praktik. Alla holländare är mer eller mindre präglade av sin offensiva syn på fotboll. Samtidigt har holländsk fotboll utvecklat och förbättrat defensiven de senaste åren. Jag ser fram emot att börja arbetet tillsammans med Jon och resten av staben.

Daniel Karlsson
info@fotbolltransfers.com