Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Tankovic hyllar Sher: "Hans potential är på internationell nivå"

Publicerad: 2020-01-11 17:46 Allsvenskan

Hammarbys stjärna Muamer Tankovic är väldigt imponerad av talangen Aimar Sher - som han tror har en mycket ljus framtid.

I en intervju med Sportbladet passar Muamer Tankovic på att hylla talangen Aimar Sher, som fick göra ett allsvenskt inhopp för Hammarby IF i fjol.

– Han är otroligt duktig. Jag brukar vara skeptisk och kritisk till spelare. Jag är lite speciell och letar verkligen efter vilka egenskaper de har, men de egenskaperna som Aimar har är WOW. Det här är en internationell fotbollsspelare. Nivån är så hög. För mig är det inte så intressant om spelaren kan hålla en allsvensk nivå - det gör många - för jag kollar på internationella egenskaper, säger 24-åringen till Sportbladet och fortsätter:

– Det har Aimar. Hans potential är på internationell nivå. En offensiv mittfältare som också kan vara vänsterytter, precis som jag. Han har bra fart på bollen, fin teknik och ett riktigt bra avslut. Bra spelförståelse och en okej fysik. Det är väl det man kan jobba på för att ge honom mer kraft. Han har mest varit med U-19-laget men han skulle definitivt kunna spela allsvensk fotboll i år. Jag hoppas han får chansen.

17-årige Aimar Sher håller till på mittfältet. 

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com