Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån

Eric Smith öppnar för allsvensk återkomst

Publicerad: 2020-01-10 18:27 Allsvenskan

Gents mittfältare Eric Smith, som varit utlånad till norska Tromsö, är osäker på framtiden och öppnar för en allsvensk återkomst.

Sommaren 2018 lämnade han IFK Norrköping för belgiska Gent. Men Eric Smith, 23, har inte fått någon vidare speltid.

Under hösten har mittfältaren varit utlånad till norska Tromsö IL, där han startade elva ligamatcher i högstaligan. Nu är Smith tillbaka i Belgien, men framtiden är osäker.

– Jag vet väl inte så jättemycket mer än att det fortfarande är väldigt många spelare på den positionen jag spelar. Jag har inte riktigt blivit testad av klubben. Det är lite speciellt eftersom att de inte vill inte att jag ska lämna, men jag får ändå inte spela, även om jag inte vet hur det ser ut nu, då vi inte har börjat spela riktiga matcher igen. Det enda jag vet är att de inte är intresserade av att bli av med mig. Sedan får tiden visa om det är rätt att stanna kvar eller om man ska flytta på sig. Det är svårt att säga i nuläget nu innan matcherna, säger 23-åringen till Fotbollskanalen.

Smith medger att han tittar på alternativ.

– Man ser sig alltid om efter andra alternativ och nu gör jag det lite mer aktivt än i början, men jag är här och får försöka prestera. Jag måste utvecklas även om jag inte spelar och inte får lämna. Det blir jobbigt om man tänker på att man ska bort hela tiden. Det tar energi, men det är ingen hemlighet att jag är sugen på att hitta en annan adress om situationen är likadan som tidigare, säger han till Fotbollskanalen.

23-åringen hymlar inte att det eventuellt kan bli en allsvensk återkomst.

– Ja, absolut. Det skulle vara aktuellt, säger Smith till Fotbollskanalen.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com