Foto: Bildbyrån

Novakovic om Otieno: "Den bästa spelaren jag hade"

Publicerad: 2020-01-08 20:16 Allsvenskan

Vasalunds tidigare tränare Nebojsa Novakovic berömmer AIK:s kenyanske nyförvärv Erick Otieno.

Den kenyanske landslagsmannen Erick Otieno, 23, har lämnat Vasalunds IF för AIK.

Nebojsa Novakovic, som nu återvänt till AIK, hade Otieno som spelare i Vasalund och han är imponerad av spelarens utveckling.

– Det var verkligen den bästa spelaren som jag hade ansvar för i Vasalund. Det är en kraftfull spelare som tar bra löpningar och som redan etablerat sig på seniornivå. Samtidigt är det ett stort steg att ta klivet från division 1 till Allsvenskan och han kommer att behöva tid för att anpassa sig. Jag har själv spelat i båda serierna och vet hur stor skillnad det är, säger Novakovic till Fotboll Sthlm.

Novakovic förklarar vad yttern behöver förbättra för att klara sig i AIK.

– Det är framförallt tempot nu när det väntar ett tuffare motstånd som dessutom är betydligt starkare. De matcher som han har fått med landslaget hjälpte oss i AIK att utvärdera honom. Det är inte bara en division 1-spelare, utan en försvarare som fått en del erfarenhet av tuffa matcher, säger han till Fotboll Sthlm.

– Erick har en stor potential och kan gå riktigt långt ifall han anpassar sig. Men han har åldern inne så det är inte en ung spelare som kommer till AIK utan han behöver bara lite tid, fortsätter Novakovic.

Otienos kontrakt med AIK sträcker sig över säsongen 2024.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com