Foto: Anders Forngren/Bildbyrån

Officiellt: Kalmar FF värvar Tobias Andersson

Publicerad: 2020-01-08 12:13 Allsvenskan

Tobias Andersson lämnar Östers IF. Målvakten har skrivit på för Kalmar FF i Allsvenskan.

Kalmar FF bekräftar på sin officiella hemsida att Tobias Andersson, 25, är klar för klubben.

Målvakten ansluter från Superettanklubben Östers IF på ett flerårskontrakt.

– Jag är väldigt nöjd att få komma till en förening som Kalmar FF och känner mig jätteglad just nu. Nu ser jag fram emot att få komma igång och träffa alla nya lagkamrater, säger Andersson till hemsidan.

25-åringen förklarar varför han valde Kalmar.

– En faktor var så klart att det är ett steg uppåt i seriesystemet och att få komma till en allsvensk förening. Det har alltid varit ett mål för mig att spela där. Sedan kände jag att det är en bra träningsmiljö för mig att växa ytterligare som målvakt där jag även kan få möjlighet att spela riktigt bra matcher, säger målvakten.

Sportchefen Jörgen Petersson är nöjd med värvningen.

– Vi har gått från tre till två målvakter inför säsongen 2020. Då är en två viktiga parametrar att det finns både kvalité och träningstålighet. Något som vi ser att Tobias står för. I målvaktsfrågan lägger vi stor vikt vid den analys som vår målvaktstränare Donald Arvidsson gör med den kompetensen han besitter. Men även givetvis vilken målvaktstyp som vår huvudtränare söker. Eftersom truppen i år blir mindre, med tanke på vilken situation föreningen befinner sig i, blir spelarens karaktär än viktigare och där är vi väldigt noggranna, säger han.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com