Foto: Lee Smith/Bildbyrån

Officiellt: Jon Dahl Tomasson tar över Malmö FF

Publicerad: 2020-01-05 12:00 Allsvenskan

Malmö FF håller en presskonferens just nu. Den tidigare danske landslagsstjärnan Jon Dahl Tomasson presenteras som ny tränare.

Malmö FF bekräftar på sin officiella hemsida att Jon Dahl Tomasson är ny huvudtränare.

– Rekryteringen av Jon Dahl Tomasson går väl i linje med de egenskaper vi letar efter enligt vår kravprofil. Som ledare har han förmåga att skapa en utvecklande miljö för spelare och stab. Han är engagerad och lyhörd samtidigt som han ställer höga krav. Dessutom är han en vinnare med stor internationell erfarenhet och stora ambitioner, säger Niclas Carlnén till hemsidan.

– Vi är nöjda med den goda dialogen med det danska fotbollsförbundet som har möjliggjort för Jon att lämna sin roll som assisterande förbundskapten för danska landslaget ett halvår i förtid, fortsätter MFF:s vd.

Dahl Tomasson kommer närmast från jobbet som assisterande förbundskapten i Danmark.

– Jon Dahl Tomasson är en hungrig tränare som drivs av att utveckla både spelet på planen och individerna runt omkring sig. Han har en modern syn på fotboll med influenser från flera av de länder han har spelat i som stämmer väl överens med vår grundfilosofi. Som spelare är han van vid att verka på hög europeisk nivå. Han har lärt sig mycket av de skickliga tränare han har spelat under och även av dem han som tränare har arbetat tillsammans med, säger sportchefen Daniel Andersson.

Som spelare representerade 43-åringen klubbar som Milan, Newcastle, Stuttgart, Villarreal och Feyenoord. Han gjorde 52 mål på 112 landskamper för Danmark.

– Jag är stolt över att få arbeta med en klubb som Malmö FF. Här finns en fantastisk historia och engagerade supportrar och man tävlar med FCK om att vara bäst i Norden. Jag och föreningen har haft bra samtal om klubbens filosofi och vilka förutsättningar och förväntningar som finns. Vi har samma bild av vad vi vill uppnå och hur vi ska arbeta för att fortsätta prestera och samtidigt utveckla Malmö FF, säger Dahl Tomasson.

– Min inställning är att ständigt vilja utvecklas och bli bättre för det är så man når framgångar. Jag gläder mig till att bidra till att Malmö FF tar nästa steg, fortsätter han.

43-åringen tillträder sin tillsvidareanställning den 10 januari.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com