Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Officiellt: Örgryte IS värvar Kevin Ackermann

Publicerad: 2020-01-03 18:00 Superettan

Kevin Ackermann bröt nyligen med BK Häcken. Nu har jättetalangen skrivit på för Örgryte IS i Superettan.

Örgryte IS bekräftar på sin officiella hemsida att mittfältaren Kevin Ackermann, tidigare i BK Häcken, är klar för klubben.

– Anledningen till att jag lämnade Häcken var att jag kände mig för långt ifrån tröjan och det känns som att ÖIS är en bra klubb där jag kan vara med och konkurrera på riktigt. Men det är upp till mig att visa vad jag går på träningar, säger han till hemsidan och fortsätter: 

– När jag får frågan om vad mina främsta kvalitéer är brukar jag oftast säga att jag arbetar jäkligt hårt, om inte hårdast och det är nog det som värdesätter högst men sedan har jag ju givetvis andra kvalitéer också som teknik och fysik. Det är extremt kul att vara här och jag hoppas att jag får vara kvar ett tag och får njuta tillsammans med publiken på Gamla Ullevi.

18-åringen har signerat ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2022.

– Vi är givetvis oerhört glada att ro hem denna spelare till vår verksamhet. Han är stor och talangfull men har ett bråkigt år bakom sig med allt vad det innebär. Vi är dock övertygade om att Kevin har rätt inställning och att vi med jobbet i vår verksamhet kan hjälpa honom att både komma tillbaka till den nivån han visat upp men framförallt hjälpa honom att nå en ännu högre nivå. Med ett namn som det varit så hög konkurrens om från andra klubbar är vi givetvis väldigt stolta att det är vi i ÖIS som drar det längsta strået, säger sportchefen Igor Krulj.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com