Foto: Mathilda Ahlberg/Bildbyrån

Miljonregn efter övergången: "Vi drömmer om Guidetti, Ekdal och Nordfeldt"

Publicerad: 2020-01-02 23:26 Division 1

Dejan Kulusevski är såld för stora summor. Det innebär miljonregn för moderklubben Brommapojkarna - som drömmer om att värva tillbaka stjärnor.

Juventus gjorde klart med Dejan Kulusevski, 19, under torsdagskvällen. Prislappen landade på 367 miljoner kronor. Den kan dock stiga med ytterligare 94 miljoner.

Atalanta värvade den svenske landslagsmannen från IF Brommapojkarna - som förutom en solidaritetsersättning på 3,3 miljoner kronor har rät till 10 procent av övergångssumman.

– Det är fantastiskt kul att vi åter igen får ut en BP-fostrad spelare efter ett stort genombrott i en större liga. Den här gången är det en transfer från en stor klubb som Atalanta till en riktigt stor klubb i Juventus. Det är såklart en fjärder i hatten för klubben och akademin som Dejan är fostrad i. Roligast är det såklart för Dejan, säger BP:s ordförande Fredrik Bergholm till SVT Sport.

– Vad gäller eventuella avtalsrelationer med parter är ingenting som vi kommenterar. Men för föreningen som stort är det här viktigt för varumärket och ger ett bra betyg till alla ledare och tränare som jobbar med spelarna under en lång tid, fortsätter han.

I en intervju med Sportbladet berättar Fredrik Bergholm att BP har stora ambitioner, trots att herrlaget spelar i Norrettan kommande säsong.

– Vårt mål är att både herrarna och damerna ska vara etablerade på allsvensk nivå. Vägen att nå dit är att utveckla vår modell med egenfostrade spelare som på sikt även bygger en pipeline för potentiella hemvändare, säger han till tidningen.

BP drömmer redan om att värva tillbaka några av sina tidigare talanger.

– Vi har några ur-BP:are som inom ett par år skulle kunna vända hemåt som John Guidetti, Albin Ekdal och Kristoffer Nordfeldt. Spelare som Ludde Augustinsson ligger lite längre fram i tiden, säger Bergholm till Sportbladet.

Pengarna som nu trillar in från Kulusevski-affären är givetvis en stor hjälp.

– Om ambitionen är att direkt vinna allsvenskan eller få en hög lön när man kommer hem så hjälper den inte. Men den gör det för att visa att vår modell fungerar och att det i den finns en väldigt stark sammanhållning mellan tidigare BP-spelare. Spelartransfers kommer alltid vara viktiga för oss eftersom vi saknar vissa intäkter som andra klubbar har, säger Bergholm till Sportbladet.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com