Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Officiellt: Alexander Jallow klar för IFK Göteborg

Publicerad: 2020-01-02 13:12 Allsvenskan

U21-landslagsmannen Alexander Jallow är klar för allsvenska storklubben IFK Göteborg.

IFK Göteborg bekräftar på sin officiella hemsida att ytterbacken Alexander Jallow, 21, klar för klubben.

Han köps loss från Jönköpings Södra i Superettan. Kontraktet med Blåvitt sträcker sig över fyra år.

– Det känns fantastiskt att det äntligen är klart. Jag har verkligen sett fram emot den här dagen. IFK Göteborg är en storklubb och jag vet att supportrarna är otroligt bra. Jag längtar efter att få höra Snart Skiner Poseidon när jag gör min allsvenska hemmadebut på Gamla Ullevi, säger Jallow till hemsidan.

Blåvitts sportchef Kennet Andersson är nöjd med värvningen.

– Det är många klubbar som har varit intresserade av Alexander. Det känns givetvis jättebra att vi väljer varandra. Vi har scoutat honom under lång tid och har alltid gillat hans kvaliteter, säger han.

J-Södra bekräftar också övergången.

– Den här övergången ligger i linje med hur vi vill arbeta i klubben. Vi vill att spelare tar steg till större klubbar, samtidigt som vi får en bra ersättning. Alexander har haft en positiv utveckling under tiden hos oss, vilket är en kvalitetsstämpel på hur vårt arbete fungerar, med duktiga tränare och instruktörer. Vi vill också tacka Alexander för hans tid i klubben. Han har varit fullt ut professionell och en stor tillgång under tiden här, säger sportchefen Kujtim Bala till hemsidan.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com