Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

Officiellt: IF Elfsborg värvar Alexander Bernhardsson

Publicerad: 2019-12-20 15:04 Allsvenskan

Alexander Bernhardsson lämnar Örgryte IS. Den offensiva yttern har skrivit på för allsvenska IF Elfsborg.

IF Elfsborg bekräftar på sin officiella hemsida att Alexander Bernhardsson, 21, värvas från Örgryte IS.

Han köps loss och har signerat ett kontrakt över säsongen 2024.

– Året har gått förvånansvärt bra och inget jag trodde när jag kom till Örgryte, men jag kom in i ett stim och lärde känna rytmen och tempot och efter det gick det bra – jag är nöjd, säger han och ler, säger 21-åringen till hemsidan och fortsätter:

– Jag har haft ett fint år i Örgryte som är en klassisk och anrik förening men nu är det dags för nästa steg – Allsvenskan och IF Elfsborg. Jag är otroligt taggad och det ska bli kul att få träffa truppen, träna och köra igång. Det är viktigt att bygga vidare på den fina avslutningen i höstas och fortsätta i det stimmet inför 2020. Jag har pratat en hel del med Jimmy och han vill använda fart och fläkt framåt och där kommer mina egenskaper väl till hands. Framförallt mitt djupledsspel och min snabbhet.

Managern Jimmy Thelin är nöjd.

– Alexander är en spelare som vi tror kommer att passa oss väldigt bra i det sättet vi vill bygga vårt lag och ta oss framåt. Hans egenskaper ligger i djupledsspelet och i hans snabbhet. Vi får också in en vänsterfotad spelare som passar bra i vårt lagbygge. Alexander ger mycket energi, kommer att ge allt för IF Elfsborg och har en stor vilja att fortsätta utvecklas som spelare, säger han.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com