Foto: Peder Ek/Bildbyrån

Officiellt: Emir Smajic avslutar karriären

Publicerad: 2019-12-20 10:38 Superettan

Emir Smajic har suttit på ett utgående kontrakt med Västerås SK. Men nu står det klart att anfallaren lägger av.

Västerås SK meddelar på sin officiella hemsida att Emir Smajic, 30, väljer att avsluta karriären som följd av sina knäskador.

– Jag vill tacka spelare, tränare, sportsligt ansvariga, styrelse och hela VSK-familjen för att ni gjort min tid i klubben fantastisk. Min karriär tog fart i VSK 2012 och jag är stolt och tacksam över att jag fick vara en del av den grönvita familjen, säger anfallaren till hemsidan och fortsätter: 

– Det finns ingen annan klubb som jag hellre hade avlutat karriären i. Det har varit ett tufft beslut men jag känner att jag måste lyssna på kroppen den här gången. Jag ser fram emot att följa klubbens väg till Allsvenskan och hjälpa till på de sätt jag kan i framtiden.

Sportchefen Robin Blommé lider med Smajic.

– Det är väldigt tråkigt att Emir behöver ta det här beslutet och jag lider med honom. Jag förstår hans beslut och det finns ett liv utanför och efter fotbollen. Emir kommer vara saknad och han har utöver sina insatser på planen bidragit med en otrolig professionalism som smittats av sig på resten av spelarna. Jag hoppas vi får se Emir i klubben i en annan roll i framtiden då han har egenskaper som verkligen skulle bidra, säger han.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com