Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Officiellt: Özcan Melkemichel tillbaka i AFC Eskilstuna

Publicerad: 2019-12-13 17:05 Superettan

Djurgårdens tidigare tränare Özcan Melkemichel återvänder till AFC Eskilstuna inför kommande säsong.

AFC Eskilstuna, som är tillbaka i Superettan, håller just nu en presskonferens. 

Klubben har presenterat Özcan Melkemichel som sin nye huvudtränare. Han har skrivit på för två år med option på ytterligare ett år.

– Det är jätteroligt att vara tillbaka i föreningen. Nu har jag varit borta från fotbollen i ett år. Nu börjar det krypa i kroppen, nu vill man verkligen in och jobba igen. AFC med Eskilstuna, det sade jag redan här förra gången när vi spelade en match mot Degerfors. Det finns väldigt fina förutsättningar i Eskilstuna, säger Melkemichel till klubbens officiella hemsida.

Melkemichel lämnade Djurgårdens IF efter säsongen 2018 och har inte haft något tränaruppdrag sedan dess.

Melkemichel har tidigare fört AFC från Norrettan till Allsvenskan. Han ersätter nu Saulius Sirmelis - som lämnade efter den gånga säsongen.

Under presskonferensen bekräftade Melkemichel att han blev blåst av en iransk klubb förra året.

– Jag hade ett treårskontrakt med Djurgården och fick ett erbjudande av en iransk toppklubb som var väldigt lukrativt och förmånligt. Jag hade ett kontrakt på bordet av Djurgården men tackade nej till att fortsätta, eftersom jag hade ett annat kontrakt på bordet. Men man kan säga att jag blev lurad av den klubben (i Iran). Sen kunde jag ha gått vidare och anmält det till Fifa. Men jag är inte en sådan person, säger Melkemichel enligt SportExpressen.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com