Foto: Lee Smith/Bildbyrån

Ragnick om Minamino: "Ingen slump att Klopp har..."

Publicerad: 2019-12-13 10:35 England

Ralf Rangnick, sportsligt ansvarig för Red Bull-klubbarna, menar att Liverpools närstående värvning av Takumi Minamino är logisk.

I går bekräftade Red Bull Salzburg att den japanske landslagsstjärnan Takumi Minamino, 24, är nära Liverpool.

Den offensiva yttern väntas bli klar för den engelska storklubben så fort fönstret öppnar den 1 januari.

RB Leipzigs sportchef Ralf Rangnick, som även är sportsligt ansvarig för hela Red Bull-organisationen, menar att Minamino är en perfekt spelare för Jürgen Klopp.

– Stilen (i Salzburg och Leipzig) är väldigt lik Jürgens. Den är proaktiv, med hög press, motpress. När vi väl vunnit bollen vill vi inte ödsla tid med kvadratpassningar eller bakåtpassningar. Vi försöker spela framåt så snabbt som möjligt, försöka skapa chanser, försöka göra så många mål som möjligt, säger han till Sky Sports och fortsätter:

– Det är definitivt ingen tillfällighet att han har fyra av mina tidigare spelare (Roberto Firmino, Naby Keita, Sadio Mané och Joel Matip) för det visar att han faktiskt letar efter samma sorts spelare, med samma tillgångar, med samma mentalitet som vi gör. Och jag anser, av toppklubbarna i Europa, att han förmodligen är tränaren med högst antal spelare som varit hos oss. Han behöver inte tacka mig!

Minamino sägs ha en utköpsklausul på ynka 90 miljoner kronor.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com