Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån

Rasmus Jönsson kan återvända till Allsvenskan

Publicerad: 2019-12-12 11:14 Utlandsproffs


Rasmus Jönsson uppges förhandla med Buriram United om att bryta sitt avtal. Anfallaren kan därefter återvända till Allsvenskan.

Rasmus Jönsson, 29, lämnade Helsingborgs IF för thailändska Buriram United i somras.

Anfallaren har dock inte fått önskvärd speltid så här långt. Nu skriver Allt Om HIF att Jönsson kan lämna Buriram United.

Enligt sajten förhandlar parterna om att bryta kontrakt och att Jönsson därefter kan återvända till Allsvenskan. Helsingborg sägs vara ett av de främsta alternativen.

HIF:s ordförande Krister Azelius bemöter uppgifterna i en intervju med Fotbollskanalen.

– Jag har inte sett artikeln, men hört talas om den. Jag har ingen information rörande den frågeställningen och om så är fallet. Jag är helt blank i den frågan. Jag har ingen aning om hur diskussionen går mellan Rasmus och den thailändska klubben. Jag tänker mig också att jag hade känt till om vi för skarpa diskussioner på någon nivå med honom. Det är ingenting jag känner till, säger han.

Azelius vill inte bekräfta att Helsingborg nu kommer ta kontakt med Jönsson.

– Det är en operativ fråga och därmed är det den operativa delen av sportgruppen med Olof Mellberg i spetsen som får bedöma hur vårt eget intresse ser ut och hur vi ska agera i en sådan situation. Det är rimligen några steg innan det här blir en fråga av den digniteten att det hamnar i den stora fotbollsgruppen där jag också ingår och styrelsen. Sådana beslut får fattas av den sportsliga organisationen, säger han till Fotbollskanalen.

– Om Rasmus kontaktar mig skulle jag prata med honom, men ändå lotsa in det i den sportsliga gruppen. Just nu finns inga sådana kontakter. Sedan är det en annan sak att jag personligen tycker att Rasmus, med sin härkomst och historia med oss naturligtvis, är en kittlande frågeställning, men innan det kittlat mig behöver det rinna mer vatten under broarna, fortsätter Azelius.

Jönsson återvände till Helsingborg sommaren 2018 och hjälpte laget vinna Superettan den säsongen. Men lämnade som bekant ett år senare.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com