Foto: Ed Sykes/Bildbyrån

Owen om Håland: "Svårt att se att han når absoluta toppen"

Publicerad: 2019-12-10 23:11 Övriga Europa


Erling Håland jagas redan av Europas storklubbar. Men Michael Owen är inte helt övertygad om anfallarens storhet.

Erling Håland, 19, är en av Europas allra hetaste spelare på transfermarknaden efter sin megasuccé i RB Salzburg.

Barcelona, Manchester United, Borussia Dortmund, RB Leipzig och Juventus är några av klubbarna som visar konkret intresse för Håland.

Den tidigare världsstjärnan Michael Owen är dock inte helt såld på den norske landslagsanfallaren - som han inte tror kommer bli en spelare av absolut toppklass.

– Han får dig inte att ramla av stolen, om man säger så. Han gör det på det viset (genom att göra mål) och det är helt okej. Vet du vad, många spelare har gjort stora karriärer av att bara göra mål och det är helt okej. Men vad jag säger är, pratar vi om någon som ska gå till den absoluta toppen? Det är väldigt svårt att se det, säger han till BT Sport och fortsätter:

– Han är 19 år, han gör det otroligt för sin ålder, men när du tittar på de stora spelarna gör de saker som ingen annan kan. De är antingen fantastiska på att dribbla eller blixtsnabba eller något. Jag tittar inte på honom och blir upphetsad. Jag är inte desperat att se honom i kväll, om man säger så, men hans statistik gör att du respekterar det han gör just nu. Jag är nog hård, han är 19, men han har en lång väg att gå för att matcha antalet mål som han gör just nu.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com