Foto: Bildbyrån

Rösler om hur Malmö ska ersätta Rosenberg

Publicerad: 2019-12-08 12:26 Allsvenskan

Markus Rosenberg ska spela en match till, sedan är karriären över. Malmös tränare Uwe Rösler uttalar sig om jakten på en ersättare.

Markus Rosenberg, 37, har haft en lång och framgångsrik karriär. Anfallaren har varit oehört viktig för Malmö FF sedan återkomsten.

Matchen mot FC Köpenhamn på torsdag blir hans sista i karriären. MFF letar nu efter en ersättare, men Uwe Rösler vill inte avslöja hur man ersätter den viktige kaptenen.

– Det vet du att jag inte kommer att berätta för dig. Vi som klubb har vetat att Markus ska sluta sedan januari 2019. Så för oss är det ingen överraskning. För mig råder inget tvivel att Daniel och Vito (Stavljanin, chefsscouten) har mål färdiga. Så mycket du nu kan ha det vad det gäller en nummer 9 som vi har råd med, säger tränaren till Kvällsposten och fortsätter:

– Du kan inte ersätta Markus Rosenberg rakt av. Inte som spelare, inte som person och inte som ledare. Vad vi kan göra är att ersätta med en spelare som ger oss vad vi behöver. Vi behöver en striker som ger oss mål. Om det är en 21-åring eller en 29-åring? Jag vet inte. Samtidigt måste det också var en spelare som kompletterar och passar ihop med de anfallare vi redan har. Som jag sa till Daniel. Det är sex veckor till försäsongen startar...

MFF:s dyraste värvning så här långt är 15 miljoner kronor.

– Det uttalar jag mig inte om. Hur vi ersätter Markus Rosenberg... Enligt mig ska det komma in en spelare. Men han måste passa i sättet vi spelar och med de andra anfallarna vi har. Och, så klart, han måste ge oss mål, säger Rösler till Kvällsposten. 

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com