Foto: Bildbyrån

Barcelona talar ut om Messi, Vidal och Rakitic

Publicerad: 2019-12-07 15:08 Spanien


Barcelonas president hoppas att Lionel Messi förlänger sitt kontrakt, medan tränaren medger att mittfältare kan lämna i januari.

Lionel Messi, 32, sitter på ett kontrakt med Barcelona som löper ut sommaren 2021.

Den argentinske världsstjärnan har öppnat för att tiden i Barça kan närma sig sitt slut.

Presidenten Josep Maria Bartomeu hoppas dock att Messi skriver nytt kontrakt.

– Jag är orolig för den dagen Messi slutar. Jag skulle vilja att han tecknar ett nytt kontrakt. (Hans nuvarande) löper ut 2021, säger han till Radio Catalunya och fortsätter:

– Han har fortfarande tid framför sig, vi har talat om det många gånger. Han har inga problem med att fortsätta i Barça. Jag tvivlar inte på att han kommer att spela här tills han slutar, att han är hängiven klubben. Det råder inga tvivel om att han kommer avsluta sin karriär här och avsluta den när han vill. Vi kommer att ge honom så många kontrakt som han vill, jag hoppas att han kan signera ett med mig som president.

Samtidigt ryktas mittfältaren Ivan Rakitic, 32, bort från Barcelona inför januarifönstret.

– Vidal är vår spelare. Vi är nöjda med honom. Det finns så många rykten. Och när januaris transferfönster kommer får vi se vad som händer, säger tränaren Ernesto Valverde enligt Goal.com.

– Det händer mycket i januari men det är sant att vi har många mittfältare. Vissa har spelat mer än andra, men alla behövs, fortsätter han.

Ivan Rakitic, 31, är en annan mittfältare som inte får regelbunden speltid och öppnat för en flytt.

– Han är en pålitlig spelare på många sätt. Han har spelat på en bra nivå (senaste två senaste matcherna) och vi är nöjda med det. Vi får se vad som händer närmaste matcherna. Han har hamnat i en svår period, säger Valverde.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com