Foto: Lee Smith/Bildbyrån

Klopp talar ut om Wilson och Brewster - öppnar för anfallsvärvning

Publicerad: 2019-12-07 11:32 England


Jürgen Klopp betonar att Harry Wilson fortfarande har en framtid i Liverpool och att Rhian Brewster kan lånas ut.

Liverpool spelar borta mot AFC Bournemouth i dag. I motståndarlaget finns Harry Wilson, 22, som är utlånad.

Jürgen Klopp betonar att den offensiva yttern fortfarande har en framtid i Liverpool.

– Självklart kan han (lyckas i Liverpool). Det är därför vi lånade ut honom, så att han kan ta stegen. Det hade varit svårt för Harry och jag skulle ha älskat att ha honom här om vi hade ett annat val, särskilt när Xherdan Shaqiri skadades, säger han enligt Goal.com och fortsätter:

– Alla spelare som vi skickade ut på lån har chansen att lyckas i A-laget; annars skulle vi ha sålt dem. Hans skott är världsklass. Hitta mig fem spelare som skjuter bättre än honom. Det är uppenbart, men spelet handlar om mer och det är vad han måste förbättra och det är tydligt.

Liverpool kan samtidigt låna ut anfallstalangen Rhian Brewster, 19, i januari.

– Rhian kanske är den, åldersmässigt, erfarenhetsmässigt (att lånas ut). Om han inte hade skadat sig hade han redan varit på en annan nivå, men det är situationen och vi tänker konstant på killarnas situation. Han är väldigt ung, men fortfarande rätt avancerad. Men jag vet inte, vi tar inte beslut nu. Om vi gör det senare måste det vara rätt klubb till 100 procent, säger Klopp.

Klopp öppnar slutligen för att värva en anfallare i vinter, speciellt om Brewster lånas ut.

– Ja, vi får se. Vi kan inte bara låna ut killarna för vi har byggt den här truppen. Vi har tre långtidsskador, fyra med Paul Glatzel. Två av dem var på försäsongen, två kom senare med Joel (Matip) och Fabinho. Det ger oss en trupp med 16 spelare och jag räknar in ungdomarna, men vi kan inte bara ge spelare på lån och tycka att det är bra för honom, vi måste alltid ta hänsyn till båda situationerna, killens och vår. I slutändan försöker vi hitta den perfekta lösningen. Ibland fungerar det, ibland inte, säger han.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com