Foto: Pascal Rossignol/Bildbyrån

Uppmanar Manchester United: "Cavani vore en fantastisk värvning"

Publicerad: 2019-12-05 20:14 Övriga Europa


Thomas Tuchel lider med Edinson Cavani, som inte får regelbunden speltid. Samtidigt uppmanas Manchester United att värva anfallaren.

Edinson Cavani, 32, sitter på ett utgående kontrakt med Paris Saint-Germain. Anfallarens speltid har minskat sedan värvningen av Mauro Icardi.

PSG-tränaren Thomas Tuchel uttalar sig nu om Cavanis situation.

– Jag har pratat med honom. Vi båda vet att det är väldigt svårt för honom. Det är inte bara ett svårt beslut för mig, det är också tråkigt. Vi spelade många matcher med tre anfallare inklusive en nia. Cavani skadades i början av säsongen, det är inte hans fel. Mauro spelade mycket bra under den perioden, han gjorde mycket mål, säger han enligt Goal.com.

– Jag är ledsen för jag har ingen lösning (för att inkludera Cavani i startelvan) just nu. Han förtjänar inte det, han är väldigt professionell, i ett gott sinnestillstånd i omklädningsrummet, han ger bra energi till laget. Men just nu har jag inte mycket speltid att ge honom, fortsätter Tuchel.

Någon flytt i januari verkar det dock inte bli för Cavani.

– Han kommer att stanna (i januari). Det finns fortfarande diskussioner (om en förlängning), men för tillfället inget konkret, säger Tuchel och fortsätter:

– Edi kommer säkert att ha många möjligheter och framför allt kommer han att vara fri när hans kontrakt löper ut. Edi har fortfarande tre år att spela på den högsta nivån och han kan spela i alla större lag i Europa.

Louis Saha uppmanar samtidigt sin gamla klubb Manchester United att värva Cavani.

– Manchester United är Premier League-laget som behöver förstärka mest i januari och de borde titta på att värva Edinson Cavani från PSG, säger han till bwin och fortsätter:

– De måste hämta in spelare för att utmana de nuvarande spelarna och skapa konkurrens. Cavani skulle pusha Rashford och Martial och göra dem ännu bättre. Jag skulle älska se Cavani gå till Premier League: han skulle vara en fantastisk värvning för Manchester United.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com