Foto: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån

Officiellt: Ljungskile SK förlänger med Jesper Westermark

Publicerad: 2019-12-05 15:05 Superettan


Jesper Westermark stannar i Ljungskile SK. Anfallsstjärnan har skrivit nytt kontrakt med klubben.

Ljungskile SK meddelar på sin officiella hemsida att Jesper Westermark förlängt sitt kontrakt över 2020.

– Att fortsätta spela i Ljungskile nästa år känns jättebra! Roligt och spännande att fortsätta den resan vi påbörjade förra året! Jag valde Ljungskile mycket på grund utav många bra dialoger med Jörgen, han ser mig inte bara som en fotbollsspelare utan också för vem jag är som människa, säger anfallaren till hemsidan. 

– Jag känner mig som en viktig del i lagbygget och att få spela elitfotboll igen ska bli fantastiskt! Jag vill ta tillfället i akt och tacka alla fina supportrar och människor runt förening som fått mig att trivas riktigt bra! Vi ses igen nästa år på Skarsjövallen, fortsätter han.

I en intervju med Göteborgs-Posten berättar anfallaren att han innan förlängningen provtränade med italienska Serie D-klubben Pineto Calcio.

– Det låg ett kontraktsförslag på bordet som var ganska bra – pengamässigt var det bättre än hemma men framför allt var det äventyret som lockade. Det är inte så att man bli superfotbollsproffs och stjärna i Serie D men jag kände att det hade varit roligt att ha med sig när man blir äldre – att man lirat fotboll i Italien, säger Westermark till tidningen.

Men till slut valde Westermark att inte stanna i Italien.

– Att få kontraktsförslaget drog ut på tiden. Jag fick dålig feeling med allt runtomkring och jag hade inte riktigt någon som kommunicerade för de kunde inte engelska. Jag hade heller ingen att kontakta för att få raka och ärliga svar. Agenten var inte heller så bra på engelska och kommunicerade genom Google translate, säger han till GP.

– Det var inte så att allt var negativt men för att jag skulle känna att det hade varit värt att stanna så hade jag behövt ha de viktiga delarna på plats med bostad, kunna ha någon form av dialog med någon och när jag kom ner så användes jag inte på det sättet där jag kan få ut maximalt från mina kvaliteter som fotbollsspelare, fortsätter han.

Westermark gjorde 18 mål på 25 matcher den gångna säsongen.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com