Foto: Tony O´Brien/Bildbyrån

Jonker: "Arsenal borde satsa på Ljungberg"

Publicerad: 2019-12-05 09:44 England

Fredrik Ljungberg leder Arsenal tills vidare. Andries Jonker tycker att svensken ska få jobbet permanent.

Unai Emery fick sparken förra veckan. Arsenal släppte samtidigt fram Fredrik Ljungberg som huvudtränare.

Ledningen jobbar dock på en långsiktig lösning och flera toppnamn placeras i storklubben. Det är dock inte uteslutet att Ljungberg får jobbet permanent.

Andries Jonker, som tidigare tränat Wolfsburg tillsammans med Ljungberg, tycker att Arsenal ska satsa fullt ut på svensken.

– Jag skulle stötta magkänslan i valet (att anställa) Freddie Ljungberg. Arsene (Wenger) hade varit där många, många år och han gjorde det på sitt sätt. Sedan kom en annan tränare (med ett annat sätt) som hade en mycket svår tid. Jag skulle föredra att de skulle ge chansen till någon som känner Arsenal, känner till akademin, känner alla de begåvade spelarna. Han känner också till totalfotbollens lagar, säger han till Sky Sports.

– Ge honom tid, ge honom förtroende, hjälp och stötta honom. Han är en av Arsenal. Jag skulle uppskatta magkänslan hos Arsenal-direktörerna om de anställde Ljungberg. Det jag älskade med Freddie är att han började fråga hur kan jag hjälpa till på Hale End (Arsenals träningsanläggning för akademin), hur kan jag hjälpa ungdomarna från U9 till U16. Han ville ta reda på om han gillade det här jobbet, fortsätter Jonker.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com