Foto: Suvad Mrkonjic/Bildbyrån

Rasmus Elm om tränarjakten: "Det hade varit en bra lösning"

Publicerad: 2019-12-02 22:35 Allsvenskan

Kalmars mittfältsstjärna Rasmus Elm ger sin syn på vem han anser ska leda laget nästa säsong.

Kalmar FF är på jakt efter en ny huvudtränare till nästa säsong då Magnus Pehrsson avgick med en omgång kvar av Allsvenskan.

Det har ryktats om att Mjällbys tidigare tränare Milos Milojevic och Bartosz Grzelak, assisterande förbundskapten i U21-landslaget, är på Kalmars radar.

Kalmars tidigare landslagsmittfältare Rasmus Elm ser dock hellre Nanne Bergstrand återvända och leda laget ihop med Stefan Larsson.

– Vi måste få in stabilitet och erfarenhet. I den ekonomiska verklighet som man har att hålla sig till så tror jag mer på en intern lösning. Jag hörde att David (Elm) sa i er podd (KFF-podden på Barometern) att han ville se Nanna Bergstrand och Stefan Larsson. Jag håller med honom. Nanne står för stabilitet och trygghet och Stefan kommer på sikt bli en mycket bra tränare. Det hade varit en bra lösning men sedan vet jag inte vilken lösning som är den bästa. Jag har ingen större koll på de andra tränarna det spekulerats i och vad de står för, säger Elm till Barometern.

Rasmus Elm har ännu inte bestämt sig om han ska fortsätta spela nästa säsong.

– Jag vet inte om kraften finns i kroppen. Mentalt har det varit en av de tuffaste säsongerna jag har varit med om. Jag har verkligen försökt hålla nivån uppe och vara positiv men det har varit jobbigt sedan vi föll borta mot AFC. Det handlar också om att jag bryr mig så mycket om Kalmar FF. Det är skillnad när man är i en förening där man inte bryr sig om framtiden på samma sätt, säger han till Barometern.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com