Foto: Bildbyrån

Officiellt: Novakovic lämnar Vasalund - återvänder till AIK

Publicerad: 2019-12-02 14:25 Division 1

Vasalunds IF tappar sin huvudtränare Nebojsa Novakovic. Han återvänder till AIK.

Nebojsa Novakovic har varit huvudtränare för Vasalunds IF senaste två säsongerna.

Han tog först upp laget till Norrettan igen och lyckades säkra nytt kontrakt i år.

Nu meddelar Vasalund på sin officiella hemsida att Novakovic återvänder till samarbetsklubben AIK.

"Efter två år och maximal utveckling av spelartruppen går han tillbaka till AIK då låneavtalet går ut. Vi önskar honom lycka till och hoppas självklart på ytterligare en comeback i Vasalund", skriver klubben.

Vilken roll Novakovic kommer få i AIK framgår inte.

UPPDATERING 16.25: Novakovic berättar för Fotbollskanalen att han snart kommer veta vilken roll han får kommande säsong.

– Vi får se. Vi kommer att utvärdera samarbetet och om det blir något samarbete med Vasalund igen. Jag vet inte hur det blir eller om det blir någon roll i AIK. Vi kommer att fatta beslut om det snart, säger han till sajten. 

Novakovic betonar att AIK avgör hans framtid.

– Det som AIK ser. Nu har jag jobbat i en chefsroll i Vasalund och det är spännande, men samtidigt jobbade jag i akademin innan jag lämnade med individuell utveckling och som scout. Det finns många möjligheter, så vi får se, säger han till Fotbollskanalen.

Förre AIK-stjärnan hymlar inte om att han fått blodad tand för att vara huvudtränare. Men han vill vara en del av AIK, oavsett roll.

– Det är fantastiskt att vara anställd där. Jag har gjort så många år som tränare och spelare i AIK. Det är nästan 20 år i olika roller och nu har vi sista två åren hittat något som ger mer till AIK med det här samarbetet. Det är fantastiskt och jag känner mig trygg i AIK. Jag vill vara en del av AIK oavsett roll, säger Novakovic till Fotbollskanalen.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com