Foto: Johan Bernström/Bildbyrån

Rosenberg: "Zlatan gick över gränsen"

Publicerad: 2019-11-29 09:18 Allsvenskan

Malmös lagkapten Markus Rosenberg har ingen förståelse för att Zlatan Ibrahimovic investerat i Hammarby.

I dagarna stod det klart att Zlatan Ibrahimovic köper in sig i Hammarby IF - som han ämnar att göra Skandinaviens bästa klubb.

I sitt tacktal på Stadion i går pikades han av Markus Rosenberg - som uttryckt att Malmö FF är ett steg närmare att bli Skandinaviens mäktigaste klubb.

På presskonferensen efter gårdagens 4-3-seger mot Dynamo Kiev gav Rosenberg sin syn på Zlatans investering i en allsvensk konkurrent.

– Det är en ganska känslig fråga. Fotbollen har blivit ganska affärsinriktad de senaste åren, det är mycket business och det måste man hänga med i. 2019 handlar det inte bara om kärleken och fotbollen längre, säger han enligt SVT Sport och fortsätter:

– Men det handlar om en skör balansgång mellan att acceptera den affärsinriktningen och samtidigt hålla sitt lag kärt. Den gränsen gick Zlatan tyvärr över. Samtidigt gör vi alla misstag och jag tror inte att Zlatan ville något ont.

Zlatan har utsatts för hot, hat och rasism efter sitt beslut. Något som Rosenberg fördömer.

– Allt hat, rasismen och det som har hänt efteråt hör inte hemma i Malmö FF, säger MFF-kaptenen och fortsätter:

– Jag och många med mig har sett Zlatan som förebild hela min karriär, så det är klart att det blir extremt sorgligt. Men det måste få bli en sorg, något ledsamt, och det får inte gå över till hat. Alla kan göra misstag och det är bara att förlåta.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com