Foto: Bildbyrån

Fjellström: "Är en krigshandling av Zlatan mot MFF"

Publicerad: 2019-11-28 15:20 Allsvenskan

Jens Fjellström, tidigare spelare och assisterande tränare i Malmö FF, ger sig in i debatten kring Zlatan Ibrahimovics ägande i Hammarby.

Zlatan Ibrahimovic är numera delägare i Hammarby IF. På onsdagen kom beskedet att anfallaren köper hälften av AEG:s innehav, drygt en fjärdedel av klubben.

Flera personer med kopplingar till Malmö FF har uttryckt en stor besvikelse, i synnerhet då Zlatan uttryckt att han ska göra Hammarby till bästa klubben i Skandinavien.

Nu uttalar sig även Jens Fjellström, som senaste åren varit assisterande tränare i MFF, men nu lämnat det uppdraget.

– Om Zlatan slutat spela fotboll för fem år sedan, fortsatt sin bana som affärsman med investeringar i olika branscher och olika sammanhang och det gått en tid tror jag att det hade setts som mer accepterat. Men när han köper in sig i Bajen och säger att ”jag vill hjälpa Bajen att bli bäst i Skandinavien” är ju det en krigshandling mot MFF och från och med nu är Zlatan konkurrent med MFF. Basta, säger Fjellström i podcasten Sporthuset enligt Sportbladet.

– Många kommer nog tycka att han klipper banden med MFF och därför göra det själva med Zlatan. Det är lite naivt och oförsiktigt av spelaren Zlatan men det här beslutet är fattat av affärsmannen Zlatan. 

MFF-profilen tror dock inte att Zlatan velat såra Skåneklubben.

– Jag tror inte att han vill det men jag tror det finns en viss naivitet i det hela. Att inte se skillnaden på den affärsmöjligheten och det han riskerar att förlora i form av den unika position han haft som MFF-ikon och den fina resa han har gjort som fotbollsspelare. Låt det gå fem år mellan din fotbollskarriär och din affärsmässiga innan du fattar något kontroversiellt beslut. Konsekvenstänket kan inte ha varit speciellt genomarbetat, säger Fjellström i podcasten Sporthuset enligt Sportbladet.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com