Foto: Hammarby Fotboll

"Zlatan Ibrahimovic kommer inte styra Hammarby"

Publicerad: 2019-11-27 20:18 Allsvenskan


Zlatan Ibrahimovic, 38, är ny delägare i Hammarby IF. Nu uttalar sig ordföranden Richard von Yxkull och sportchefen Jesper Jansson.

Hammarby IF bekräftade i morse att Zlatan Ibrahimovic övertagit hälften av AEG:s aktier i klubben.

Den svenske anfallsstjärnan äger nu en fjärdedel av Hammarby. Richard von Yxkull är dock tydlig med att Zlatan inte kommer ha bestämmanderätt.

– Han kommer var med och vara behjälplig men han kommer inte styra Hammarby fotboll. Han kommer vara e del av det här. Han kommer ha en representant i styrelsen och kommer kunna påverka på det sättet. Sen pratar han mycket om hur han kan hjälpa oss med sitt kontaktnät, med erfarenhet, med sin vinnarinställning. Kan kommer säkert kunna bidra med massor, säger Hammarbys ordförande till SVT Sport.

Om han kommer ha någon annan roll är i dagsläget oklart.

– Det är alldeles för tidigt att säga exakt vad hans roll kommer vara men Hammarby IF fotbollsförening är storägare och kommer tillsammans med AEG Sweden, därigen Zlatan, göra det här, säger Von Yxkull till SVT Sport och berättar hur Zlatan var:

– Mycket ödmjuk och trevlig. Väldigt påläst och engagerad, framför allt i vår ungdomsakademi. 

Hammarbys sportchef Jesper Jansson berättar hu Zlatans erfarenheter kan nyttjas.

– Från sportens och min sida är det så mina tankar går igång. Det är klart att vi med hans erfarenheter och kontaktnät kan hitta väldigt positiva sidor, men det är i sin linda och jag fick en uppfattning om att han vill spela lite till och sådant också. Sedan får vi se i framtiden, men jag ser det som en positiv resurs, säger han till Fotbollskanalen.

Just nu är det oklart hur nära samarbete Jansson och Zlatan kommer ha.

– Det får framtiden visa, absolut. Jag känner att det var ett väldigt genuint och ödmjukt snack och sedan får det växa fram. Framför allt tror jag att han går in med de här delarna av AEG och vi fokuserar på vårt och jobbar vidare på den linjen Hammarby är inne på, säger sportchefen till Fotbollskanalen.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com