Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

MFF-profilen om Zlatans investering: "Det är lite känslokallt"

Publicerad: 2019-11-27 10:07 Allsvenskan

Zlatan Ibrahimovic har köpt in sig i Hammarby. Det kommer inte tas emot väl i Malmö, enligt Anders Andersson.

Hammarby IF har i dag bekräftat att Zlatan Ibrahimovic, 38, är ny delägare i klubben.

Den svenske stjärnan har köpt en fjärdedel av aktierna i Stockholmsklubben. Zlatan har dock uttryckt att han inte tror att det kommer påverka relationen till Malmö FF.

– Nej, det tror jag inte. Det här har inget med MFF att göra. När det handlar om MFF så snackar vi om fotbollsspelaren Zlatan. Jag tror att de i Malmö respekterar det här. Jag har en god relation till MFF och har haft det i alla år. Men det här har inget med mig som fotbollsspelare att göra. Jag tror att de i Malmö är glada för min skull, säger han till Sportbladet.

C Mores expert Anders Andersson, tidigare landslagsman- och MFF-spelare, hymlar inte om att nyheten förvånade honom.

– Att säga att jag är överraskad vore ju dumt eftersom det är ju Zlatan, och han gör ju som han känner för. Det är kanske inte så ofta som han känner med hjärtat där. Och det är väl det som MFF:arna kommer att reagera på så klart, att det känns kasst, säger Andersson till Fotbollskanalen.

Zlatans staty restes utanför Stadion i Malmö i oktober. Andersson är övertygad om att MFF-fansen kommer vara besvikna.

– Det är inte så att han fiskar efter popularitetsröster i Malmö, det lär inte vara så poppis. Han har varit uppväxt och fostrad i Malmö. Och att då gå med ett affärshjärta istället, rent emotionellt är det säkert något som kommer att uppröra många i Malmö. Och göra många besvikna framförallt, säger han till Fotbollskanalen och fortsätter:

– Jag tror att det är klart att det kommer att påverka, alla är människor. Om han köper in sig i en konkurrerande klubb som börjar bli en stor konkurrent till Malmö. Dessutom säger att de ska bli störst i Skandinavien, precis det som Malmö också pratat om sedan de fick Champions League-platser och pengar, så är det klart att man jublar väl inte direkt i Malmö.

På frågan om MFF:s ledning kommer bli besvikna, svarar Anders Andersson:

– Nja, det vet jag inte. Som klubbledning tror jag att de tänker att han får göra som han vill. Men det är klart, rent emotionellt känns det väl sådär när han för några år sedan var där och delade ut pokalen till Malmö FF och jublade med klubben när de vann guld. Det är lite känslokallt, med Malmö-ögon sätt känns det såklart inte optimalt.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com