Foto: Bildbyrån

Officiellt: Lalawelé Atakora klar för AIK

Publicerad: 2011-08-18 14:53 Allsvenskan

AIK har gjort klart med 20-årige mittfältaren Lalawelé Atakora från Togo. Avtalet sträcker sig säsongen ut med option på en förlängning. Han kommer närmast från spel i hemlandet.

AIK meddelar på sin officiella hemsida att Lalawelé Atakora skrivit på ett kontrakt med klubben som sträcker sig säsongen ut. Men klubben har en option att förlänga avtalet.

– När vi bestämt oss för vilken spelartyp vi vill ha in så letar vi i den turordning som är fastslagen i AIK, internt, nationellt och till sist internationellt. Lalawelé Atakora är en internationell spelare med nordisk erfarenhet, säger sportchefen Jens Andersson.

– Att han har spelat i Sverige och Norge är en faktor vi tittat på när han nu kommer under pågående tävlingssäsong och det ökar rimligtvis hans konkurrenskraft kortsiktigt, fortsätter han.

Den 20-årige mittfältaren får tröjnummer 31 men är ännu inte spelklar. Det blir han först när Spel- och arbetstillstånd finns på plats.

– Spelaren är scoutad med start under 2010 när han spelade i Värnamo. Han visade en snabbhet, driv- och dribblingsteknik som tydligt påverkade motståndarnas försvarsspel och det fångade vårt intresse vilket också gjort att vi följt honom och varit intresserade av honom sedan dess, säger scoutingansvarige Björn Wesström.

Atakora kommer närmast från spel i hemlandet Togo men tillhörde norska Fredrikstad förra säsongen.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com