Foto: Daniel Eriksson/Bildbyrån

Officiellt: Brage tappar Simon Stenberg - avslutar karriären

Publicerad: 2019-11-20 17:48 Superettan

IK Brage tappar Simon Stenberg, 32, inför nästa säsong. Han har bestämt sig för att lägga skorna på hyllan.

IK Brage meddelar på sin officiella hemsida att Simon Stenberg avslutar karriären.

– Jag har bestämt mig för att avsluta min fotbollskarriär. Efter att ha spelat fotboll på hög nivå i över 10 år så känner jag mig lyckligt lottad att inte ha haft någon allvarlig skada och själv får bestämma när jag avslutar min fotbollskarriär. Kärleken till sporten har varit enorm och är fortfarande stor. Jag känner dock att motivationen inte är lika stor som den en gång var, säger 32-åringen till hemsidan och fortsätter: 

– Fotboll har i stor utsträckning alltid varit min största prioritet i livet. Sedan ca två tillbaka har en ny prioritet kommit in i mitt och min sambo Isabels liv som alltid kommer vara min största och första prioritet, vår son Jordan. Jag känner att jag vill kunna leka med honom utan besvär och vara där för honom i större utsträckning än vad jag skulle kunna om jag spelade fotboll. Jag har fått uppleva helt fantastiska saker genom fotbollen och där har jag IK Brage att tacka för en hel del.

Sportchefen Ola Lundin om beslutet:

– Simons betydelse för IK Brage sedan han kom tillbaka inför 2017 har varit otroligt stor. Han har dels bidragit på bästa sätt med sina kvaliteter på planen, men det allra största bidraget har varit som människan Simon. Alltid ett leende, genuint intresserad av andras välbefinnande och en professionell inställning till allt kommer självklart göra att han lämnar ett stort tomrum efter sig. Samtidigt känns det ändå bra när någon har tagit ett klokt och välgrundat beslut, som i det här fallet när Simon väljer att avsluta den aktiva karriären och ägna tiden till familj och studier.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com