Foto: Bildbyrån

"United borde ha värvat Trippier istället för Wan-Bissaka"

Publicerad: 2019-11-18 11:14 England

Kieran Trippier flyttade till Atletico Madrid i somras. Steve Walsh hade hellre sett spelaren i Manchester United istället för Aaron Wan-Bissaka.

Manchester United betalade omkring 50 miljoner pund för att köpa loss högerbacken Aaron Wan-Bissaka, 21, från Crystal Palace i somras.

Kieran Trippier, 29, lämnade i sin tur Tottenham för Atletico Madrid för en klart mindre summa. Steve Walsh tycker att United borde ha satsat på Trippier.

– United har gjort många värvningar. Titta på 50 miljoner pund för Aaron Wan-Bissaka. Nu är det kanske för tidigt och han kommer att förbättras, men mina ögon säger mig när han får bollen är han inte den bäste. Han är en bra atlet och mycket snabb, stark och en bra försvarare, men United behöver inte en bra försvarare, de behöver någon som kan spela, hantera bollen, säger Evertons förre sportchef till The Athletic.

– Om jag hade varit i United skulle jag ha sagt: "Ta bort dina 50 miljoner pund, gå och få Kieran Trippier för halva beloppet. Han är en landslagsman för England. Han är inte en bra försvarare eller ett fysiskt exemplar, men han kan spela högerback och få in bollen tidigt och du har anfallare som kan göra mål". Det är sunt förnuft, fortsätter Walsh.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com